نمونه دادخواست اخذ به شفعه (دادخواست اخذ به شفعه)
حق شُفعه در علم حقوق ایران و همچنین در فقه به این معنی است که هر گاه اموال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر به صورتمشاع مشترک باشد و یکی از دو شریک سهم خود را به شخص سومی به قصد بیع بفروشد، در این حالت برای شریک دیگر حق شفعه به وجود میآید به این ترتیب که شریک میتواند مبلغی را که شخص سوم به شریک خود داده را به وی بدهد و سهم وحق وی را تملک کند. به کسی که صاحب این حق است شفیع گفته میشود. (دادخواست اخذ به شفعه)
اگر این انتقال و جابه جایی به وسیله هبه یا صلح یا معاوضه یا قرار دادن مهریه باشد باعث ایجاد حق شفعه نمیگردد و سهم مشاعی که فروخته میشود باید مبیع معامله باشد نه ثمن معامله (دادخواست اخذ به شفعه)
شرایط حق شفعه (دادخواست اخذ به شفعه)
نمونه دادخواست اخذ به شفعه (دادخواست اخذ به شفعه)
خواهان : مشخصات شفیع (کسی که می خواهد از حق شفعه استفاده کند)
خوانده : مشخصات شریک
وکیل : در صورت انتخاب وکیل مشخصات وکیل انتخابی یا وکیل معاضدتی
خواسته : صدور حکم بر تنفیذ و اعمال اخذ به شفعه مقوم بر….. ریال با احتساب کلیه خسارات قانونی
دلایل و منضمات : ۱- فتوکپی مصدق قرارداد ۲- فتوکپی مصدق اظهارنامه شماره….. ۳. استشهادیه ۴. عند الزوم شهادت شهود ۵. وکالتنامه وکیل (دادخواست اخذ به شفعه)
ریاست محترم مجتمع قضایی/دادگستری …… (دادخواست اخذ به شفعه)
با سلام – احتراماً به استحضار می رساند اینجانب و خوانده محترم ردیف اول در یک قطعه زمین ۸۰۰ متری دارای پلاک ثبتی …… واقع در بخش….. شهرستان….. شریک بوده که نامبرده در روز گذشته بدون اطلاع اینجانب سهم خود را به موجب بیع نامه مورخ…… به خوانده محترم ردیف دوم فروخته است. لذا با تقدیم این دادخواست مستنداً به ماده ۸۰۸ قانون مدنی و مواد ۱۹۸ و ۵۱۹ قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی صدور حکم بر اخذ به شفعه با احتساب کلیه خسارات قانونی مورد استدعاست. (دادخواست اخذ به شفعه)
…
دادخواست اخذ به شفعهدادشید,وکیل,وکالت,مشاوره حقوقی,موسسه حقوقی,وکیل دادگستری,
موسسه حقوقی ندای عدالت ساعی (گروه وکلای دادشید) با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در سرتاسر کشور می باشد جهت ارتباط با این مجموعه اینجا را کلیک کنید.
همیشه بخاطر داشته باشید؛ مسائل مشابه حقوقی الزاماََ راه حل مشابهی ندارند بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.