
نمونه قرارداد اجاره آپارتمان (اجاره آپارتمان،اجاره منزل،اجاره خانه)
نمونه قرارداد اجاره آپارتمان (اجاره مسکن،اجاره آپارتمان،اجاره منزل،اجاره خانه،وکیل تنظیم قرارداد،وکیل قرارداد،مشاوره حقوقی)
اجاره آپارتمان: اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره میشود، اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مورد اجاره را عین مستاجره گویند.(اجاره آپارتمان)
اجاره در لغت از ریشه اجر به معنای رهانیدن، به فریاد رسیدن، چیزی را به فرد دادن میباشد. در اصطلاح عقدی است که به موجب آن مستأجر، در برابر مالی که به موجر میدهد، برای مدت معین مالک منافع عین مستأجره میشود. یعنی همان سلطه و اختیار استفاده مالک را از عین مورد اجاره دارد. بنابراین اجاره عقدی تملیکی و معوض و موقت میباشد.(اجاره آپارتمان)
اجاره عقدی لازم است و طبق ماده ۴۹۷ ق مدنی: عقد اجاره به واسطۀ فوت موجر و مستأجر باطل نمیشود، مگر اینکه موجر به مدت عمر خود بر ملک مالک بوده یا اینکه مباشرت مستأجر در عقد اجاره شرط شده بوده که در این مورد عقد اجاره با فوت باطل میشود. و چون عقد لازم است، طرفین تا پایان عقد ملزم به تعهدات خود خواهند بود. مثلاً اگر اجاره برای یک سال باشد، و بعد از ۶ ماه مستأجر خانه را رها کند باید اجارۀ ۶ ماه دیگر را نیز بپردازد مگر اینکه حق فسخ یا قرارداد را به تراضی اقاله نمایند.(اجاره آپارتمان)
تکالیف موجر یا اجاره دهنده
قانون مدنی برخی تکالیف را بر مؤجر تکلیف میکند که به آنها اشاره میشود.
چرا که انتفاع مستأجر منوط به تسلیم مورد اجاره است و اگر تسلیم نکند میتواند از پرداخت اجاره بها خودداری کند و از دادگاه اجبار موجر را بخواهد و اگر نشد، حق فسخ دارد (ماده ۴۷۶ ق م)(اجاره آپارتمان)
طبق ماده ۴۸۶ ق مدنی، تعمیرات و کلیه مخارجی که در عین مستأجره برای امکان انتفاع لازم است به عهدۀ مالک است، مگر اینکه شرط خلاف شده باشد.
عدم انجام تعمیراتی که مغایر انتفاع مستأجر باشد، با توجه به اینکه اجاره عقدی مستمر است، و با انعقاد عقد و تملیک منافع، روابط میان دو طرف پایان نمییابد، ماده ۴۸۴ ق مدنی میگوید: موجر نمیتواند در مدت اجاره، در عین مستأجره تغییری دهد که منافی مقصود مستأجر از استیجار باشد.(اجاره آپارتمان)
بنابراین عین مورد اجاره باید همیشه برای انتفاع آماده باشد، مگر اینکه انجام تعمیرات لازم باشد. ولی موجر حق دارد، عین مورد اجاره را به دیگری، منتقل دهد، و بفروشد، و این منافی حق مستأجر نخواهد بود (م ۴۹۸ ق م).(اجاره آپارتمان)
تکالیف مستأجر یا اجاره گیرنده
مستأجر نیز، در مقابل موجر تعهداتی دارد که ماده ۴۹۰ ق مدنی میگوید.
مستأجر باید در استعمال عین مستأجره به نحو متعارف رفتار کرده و تعدی و تفریط نکند.
مستأجر، عین مستأجره را برای همان مصرفی که در اجاره مقرر شده مصرف نماید.(اجاره آپارتمان)
مستأجر، مال الأجاره را در مواعد معین تأدیه کند.(اجاره آپارتمان)
(اجاره يك دستگاه آپارتمان مسكوني)(اجاره آپارتمان)
طرف اول قرارداد(موجر): خانم/آقاي ......................... فرزند آقاي ................. داراي شناسنامه شماره .................................. صادره از ............................................. متولد ...................................... ساكن: .............................................................................................................................................................
طرف دوم قرارداد(مستاجر): خانم/آقاي ......................... فرزند آقاي ................. داراي شناسنامه شماره .................................. صادره از ............................................. متولد ...................................... ساكن: .............................................................................................................................................................
موضوع قرارداد: شش دانگ يكدستگاه آپارتمان طبق اول مشاع از يكباب ساختمان مسكوني احداثي در يك قطعه زمين به مساحت ............. متر مربع جزء پلاك ..............
فرعي از .............. اصلي مفروض و انتزاعي از پلاك ................ فرعي از اصلي مرقوم واقع در اراضي .................... بخش .................... ثبتي .................... تهران و از مورد ثبت سند مالكيت شماره .................... مورخ .................... صفحه .................... جلد .................... به شماره چاپي .................... صادره به نام موجر با حق استافده از مشاعات طبق قانون تملك آپارتمانها و آيين نامه اجرايي آن، به انضمام برق اختصاصي به شماره پرونده .................... و از آب مشترك به شماره اشتراك .................... و از گاز شهري مشترك به شماره شناسايي .................... و به انضمام يك رشته تلفن اختصاصي به شماره .................... و منصوبه هاي در آن كه مستاجر مورد اجاره را رويت كرده و با وقوف از محل وقوع، حدود و مشخصات آن، قبول و اقرار به تصرف كرده است و حسب الاقرار مورد اجاره جهت سكونت مستاجر با افراد عائله تحت تكفل درجه اول وي و همسرش و جمعا به تعداد .................... نفر به اجاره داده شده است ولاغير و مستاجر به هيچ عنواني حق تغيير نوع استفاده مزبور را از مورد اجاره ندارد.(اجاره آپارتمان)
مدت قرارداد: ....................سال كامل شمسي از تاريخ اول .................... ماه يكهزا و سيصد و .................... شمسي كه با قرار مستاجر از آغاز مدت استيفاي منافع كرده است.(اجاره آپارتمان)
مبلغ قرارداد: مبلغ .................... ريال براي تمام مدت مرقوم(بقرار ماهي مبلغ .................... ريال) كه مستاجر متعهد است مال الاجاره ماهانه را در آغاز هر ماه به صورت نقدي به موجر بپردازد و عدم تاديه هر قسط از مال الاجاره ظرف مدت 10 روز از سررسيد موجب فسخ بقيه مدت براي موجر خواهد بود.(اجاره آپارتمان)
شروط:
ماليات مستغلاتي و تعميرات كلي به عهده موجر و تعمرات جزيي و رنگ آميزي و نقاشي مورد اجاره جهت استفاده بهتر به عهده مستاجر است.
مستاجر حق انتقال مورد اجاره را مشاعا يا مفروزا، جزئا و يا كلا بهيچ صورت حتي بصور نمايندگي، صلح و وكالت و غيره را ندارد.(اجاره آپارتمان)
مستاجر مكلف به رعايت موازين اسلامي در مورد اجاره مي باشد.
مستاجر متعهد به جبران خسارات وارده به عين مستاجره و جبران كسر و انكسار درب و پنجره ها و شيشه، قفل و دستگيره ها و ساير متعلقات مورد اجاره مي باشد.
مستاجر متعهد به تخليه و تحويل مورد اجاره به موجر با اخذ رسيد كتبي بعد از انقضاي مدت مي باشد.(اجاره آپارتمان)
از تاريخ فسخ يا انقضاي مدت مستاجر متعهد به پرداخت اجرت المثل معادل اجرت المسمي به موجر با اخذ رسيد كتبي مي باشد.
مستاجر مي تواند اجاره بها اعم از مال الاجاره يا اجرت المثل را به حساب جاري شماره .................... موجر نزد بانك .................... شعبه .................... واريز نموده و نسخه از فيش آنرا به موجر تسليم نمايد.(اجاره آپارتمان)
چنانچه بعد از انقضاي مدت يا بعد از فسخ، مستاجر مورد اجاره را سالما تخليه نموده و بخواهد تحويل موجر دهد ليكن موجر از تحويل گرفتن آن خودداري ورزد مستاجر حق دارد با ارائه مفاصاي حسابهاي برق و آب و گاز و تلفن جهت تخليه و تحويل مورد اجاره به موجر، به دادگاه صالحه رجوع نمايند.
عدم تاديه بدهي هاي ناشي از مصارف آب و برق و گاز و تلفن منصوبه در مورد اجاره كه به عهده مستاجر است موجب فسخ براي موجر خواهد بود و در عين حال موجر با ارائه قبوض مثبته حق وصول آن را از مستاجر دارد.(اجاره آپارتمان)
10- تخلف مستاجر از هر يك از مفاد و شروط اين سند موجب خيار فسخ از طر موجر خواهد بود.
ساير شروط: (در اين قسمت اگر شروطي ديگر باشد تنظيم خواهد شد).
اين سند در 2 نسخه كه هر 2 نسخه در حكم واحد است تنظيم و بين طرفين مبادله گرديد.(اجاره آپارتمان)
محل امضاي موجر محل امضاي مستاجر
...
گروه وکلای دادشید
موسسه حقوقی ندای عدالت ساعی (گروه وکلای دادشید) با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در سرتاسر کشور می باشد جهت ارتباط با این مجموعه اینجا را کلیک کنید.