
نمونه شکایت کیفری ترک انفاق(نفقه،نفقه ندادن)
نمونه شکایت کیفری ترک انفاق(نفقه،نفقه ندادن،وکیل خانواده،مشاوره حقوقی،وکالت)
شکایت کیفری ترک انفاق
شکایت کیفری ترک انفاق
بهموجب ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی، «هر كس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمكین ندهد، یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع نماید، دادگاه او را از سه ماه و یكروز تا پنج ماه حبس محكوم مینماید.» در این ماده دو جرم ترك انفاق زوجه و ترک انفاق افراد واجب النفقه غیر از زن، مورد جرمانگاری قرار گرفته است كه هر یك را جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد.در حال حاضر با توجه به تصویب قانون حمایت خانواده ماده مذکور به شکل ذیل اصلاح شده است:
ماده۵۳ ـ هرکس با داشتن استطاعت مالي، نفقه زن خود را در صورت تمکين او ندهد(ترک انفاق) يا از تأديه نفقه ساير اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزيري درجه شش محکوم مي شود. تعقيب کيفري منوط به شکايت شاکي خصوصي است و درصورت گذشت وي از شکايت در هر زمان تعقيب جزائي يا اجراي مجازات موقوف مي شود.
تبصره ـ امتناع از پرداخت نفقه زوجه اي که به موجب قانون مجاز به عدم تمکين است و نيز نفقه فرزندان ناشي از تلقيح مصنوعي يا کودکان تحت سرپرستي مشمول مقررات اين ماده است.(ترک انفاق)
در چه مواردی به زوجه نفقه تعلق میگیرد؟
ماده 1102 قانون مدنی بیان می دارد همین که نکاح به طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود دو شرط زیر برای وجوب نفقه ضروری است:
1-دایمی بودن عقد که قانون مدنی در ماده 1106 تصریح دارد : در عقد دایم نفقه زوجه به عهده شوهر است.
2-تمکین کامل زوجه.
موارد نفقه
۱- غذا: غذا اساسی ترین بخش نفقه را تشکیل میدهد که برای ادامه حیات هر فرد ضرورت دارد. معیار در غذا، مقداری است که برای سیر کردن او کافی باشد و در کیفیت و جنس باید به عرف مراجعه کرد. از این رو، آنچه که برای امثال او متعارف است و با مزاج او سازگاری دارد و آنچه که به آن عادت کرده، به گونهای که به ترک آن ضرر میبیند باید برایش تهیه شود.(ترک انفاق)
۲- لباس: در مقدار و جنس لباس، باید عادت امثال او و شهری که در آن ساکن است و همچنین به فصلهایی از سال که به لباس نیاز پیدا میکند، ملاک قرار گیرد؛ چون در کمیت، کیفیت و جنس لباس نسبت به این مسائل اختلافی فاحش پیدا میشود. اگر زن اهل تجمل و زیباپوشی است و به لباسهای زینتی و تجملی نیاز دارد واجب است که علاوه بر دیگر لباسها، به حسب حال امثال او، برایش تهیه شود.(ترک انفاق)
۳- مسکن: حق مسکن از مهمترین ارکان نفقه است و مرد وظیفه دارد به عنوان سرپرست خانواده برای همسر خود منزلی مناسب و در شأن او برگزیند و آرامش خاطر او را فراهم سازد.(ترک انفاق)
بنابراین، زن حق دارد در خانهای که متناسب و معمول امثال اوست سکونت داده شود؛ حتی میتواند از شوهرش خانهای مستقل بخواهد که متعلق به خودش شود و یا برایش اجاره کند. ۴- لوازم خانه: لوازم منزل از مهمترین ضروریات زندگی است که کمیت و کیفیت به عرف و عادت موکول میشود. بر این پایه، مجموعه وسایلی که برای تأمین حداقل نیازهای معیشتی زن ضرورت دارد باید برایش تهیه شود.(ترک انفاق)
۵- خدمتکار: اگر زن، از خانوادههای اشراف -که دارای خدمتکار و کلفت هستند- باشد، مرد باید برایش خدمتکار بگیرد؛ گرچه به بیش از یک نفر نیاز داشته باشد.
۶-هزینههای درمانی و بهداشتی: هزینه داروهایی که زن به طور متعارف به آن نیاز دارد و هزینه نظافت و بهداشت فردی او بر عهده شوهر است.(ترک انفاق)
۷- هزینه سفر: مخارج سفر زن اگر بیشتر از مخارج وطن باشد با شوهر نیست، ولی اگر شوهر مایل باشد که زن را سفر ببرد باید خرج سفر او را بدهد.(ترک انفاق)
نمونه شکایت کیفری ترک انفاق(1)
ریاست محترم دادگستری ........ (یا مجتمع قضایی ......)
با سلام و احترام ، به استحضار عالی می رساند:
اینجانبه ............. فرزند.................. ساکن............... از آقای..............فرزند..........ساکن............شاکی می باشم. زیرا نامبرده طبق عقدنامه شماره .........که در دفترخانه رسمی ازدواج شماره ......... ثبت شده است ، شوهر دائمی و قانونی اینجانب .......... فرزند......... می باشد . ولی ایشان از تاریخ .....(تاریخ وقوع جرم ) به مدت........ ماه منزل را ترک نموده (یا به هر دلیل موجه دیگر)و از دادن نفقه اینجانب خودداری می کند. در صورتی که بنده حاضر به تمکین عام و خاص می باشم. لذا تقاضای تعقیب و مجازات کیفری متهم موصوف را طبق ماده 642 قانون مجازات اسلامی خواستارم.
باتشکر-امضا
نمونه شکایت کیفری ترک انفاق(2)
ریاست محترم دادگستری ........ (یا مجتمع قضایی ......)
با سلام و احترام ، به استحضار عالی می رساند:
اینجانبه ......................................................طبق عقد نامه پیوست همسر دائمی و قانونی خوانده آقای می باشم .نامبرده ازتاریخ......................................... بدون دلیل موجه اینجانبه را بدون نفقه رها و از تامین معاش و تهیه مسكن و لباس كه از وظایف اصلی قانونی و شرعی وی می باشد امتناع كرده است و چون حاضر به تمكین از زوج می باشم به استناد مواد 1106 و 1206 قانون مدنی تقاضای صدور حكم به محكومیت خوانده به پرداخت نفقه ایام معوقه را دارد و جهت سهولت در وصول و جلوگیری از اقدامات زوج برای فرار از دین و عدم پرداخت نفقه مورد مطالبه بدواً تقاضای صدور قرار تامین و توقیف خواسته از اموال وی معادل مبلغ خواسته به استناد ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی با احتساب خسارت مورد استدعاست .
...
گروه وکلای دادشید
موسسه حقوقی ندای عدالت ساعی (گروه وکلای دادشید) با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در سرتاسر کشور می باشد جهت ارتباط با این مجموعه اینجا را کلیک کنید.