
مهریه در ازدواج موقت(وکیل،وکالت،مهریه)
مهریه در ازدواج موقت(وکیل،وکالت،مهریه،مشاوره حقوقی،وکیل مهریه)
مهریه در ازدواج موقت :مُتعِه یا نکاح مُنقَطِع یا ازدواج موقت که به صیغه نیز معروف است.نوعی از ازدواج در مذهب شیعه است که در آن عقد ازدواج برای مدت معین و محدودی با مَهریه ای معلوم، بین زن و مرد بسته میشود. و با پایان آن رابطهٔ زوجیت خودبهخود منقضی میشود. در میان مسلمانان در مورد جواز این ازدواج اختلاف نظر است. اهل سنت، اباضیه و زیدیان آن را حرام و شیعیان امامی آن را مشروع و صحیح میدانند. برخی در تعریف متعه را ازدواج نمیدانند. و معتقدند در شریعت اسلام ازدواج دو نوع تعریف نشده است. متعه یعنی تمتع، درحالیکه هدف از ازدواج، تشکیل خانواده است.
همچنین ادعا شده در برخی احکام و روایات شیعه این امر دارای اجر و ثواب میباشد.
متعه در قوانین ایران به پیروی از فقه امامیه به رسمیت شناخته شده است. اما در کشورهای اسلامیِ دیگر و کشورهای غربی چنین نهادی وجود ندارد.
تعیین مهریه
در ازدواج موقت نیز مثل ازدواج دائم بایستی مهریهای تعیین گردد. و مقدار آن بسته به توافق طرفین است. اما برخلاف ازدواج دائم که تعیین مهریه را میتوان به بعد از ازدواج موکول کرد. یا اصولاً توافقی بر آن نکرد، در ازدواج موقت عدم تعیین مَهریه در زمان عقد موجب باطل شدن قرارداد میشود.
انقضای عقد
طلاق در متعه وجود ندارد .و انقضای آن با پایان مدت یا بذل مدت است. به این معنی که مرد میتواند قبل از پایان مدت از بقیه زمان صرفنظر کرده و رابطهٔ زوجیت را به پایان برساند. ایلاء هم بنا به نظر مشهور در آن امکان ندارد. و در مورد امکان لعان و ظهار اختلاف نظر است. بر اساس شرح لمعه لعان فقط در مورد قذف به زنا قابل اجراست.
مهریه در ازدواج موقت
مهریه در ازدواج موقت دارای احکام و شرایط خاص است. در ازدواج موقت، مهر و میزان آن باید در عقد معین شود. و اگر مهر در عقدموقت ذكر نشود يا مهر ماليت نداشته باشد. يا مجهول بماند يا متعلق به ديگري باشد. در اين صورت بطلان توافق درباره مهر، نكاح را نيز باطل ميكند. طلاق و مهرالمتعه مختص نکاح دائم است. همچنین مهرالمثل نیز در نکاح منقطع جایی ندارد. زیرا ضرورت تعیین مهر مانع از نیاز به تعیین مهر پس از نزدیکی است.حال چنانچه ازدواج باطل و زن جاهل به بطلان ازدواج باشد. بنابراين مانند ازدواج دايم مستحق مهرالمثل است.
در نکاح غیردائم هرگاه شوهر قبل از نزدیکی تمام مدت باقیمانده را ببخشد. (بذل مدت کند) باید نصف مهرالمسمی (اجر) را به زن بدهد. همان طور که در نکاح دائم نیز هرگاه پیش از وقوع نزدیکی زن و شوهر به سبب طلاق از هم جدا شوند. زن مستحق نصف مهر است. البته در عقد موقت چنانچه مرد تا پایان مدت با زن نزدیکی نکند. یا بخشی از مدت را به او ببخشد، زن مستحق تمام مهر خویش است.
...
گروه وکلای دادشید
موسسه حقوقی ندای عدالت ساعی (گروه وکلای دادشید) با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در سرتاسر کشور می باشد جهت ارتباط با این مجموعه اینجا را کلیک کنید.
همیشه بخاطر داشته باشید؛ در مسائل حقوقی بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.