
چگونگی محاسبه میزان نفقه(وکیل،وکالت،مشاوره حقوقی)
چگونگی محاسبه میزان نفقه(وکیل،وکالت،مشاوره حقوقی،وکیل مهریه،وکیل طلاق)
نفقه عبارت است از تامين هزينه زندگى زن كه شامل خانه ، اثاثيه منزل ، غذا ، لباس ، دارو و درمان از زمان عقد دايم كه بر عهده زوج است . در ماده ۱۱۰۷ قانون مدنى در تعريف نفقه آمده است.نَفقه عبارت است از مسكن و البسه و غذا و اثاث البيت كه به طور متعارف با وضعيت زن متناسب باشد. و خادم در صورت عادت به داشتن خادم يا احتياج او به واسطه مرض يا نقصان اعضاء .
به طور كلّى مى توان گفت كه هرچيزى كه برحسب متعارف مورد احتياج زن باشد.جزءِ نَفقه زن محسوب مى شود.
وضعيت و احتياجات زن به طور متعارف ملاك ارزيابى است. و نه وضعيت مرد ، پس اگر زن از خانواده متمكنى باشد. شوهر به ناچار بايد وسائل زندگى او را آنچنان كه شأن و وضع اجتماعى و خانوادگى او اقتضا مىكند. فراهم آورد.بنابراين اگر زن از خانواده متمكنى باشد ، شوهر به ناچار بايد وسائل زندگى او را مطابق شأن و وضع اجتماعى و خانوادگى او فراهم نمايد. و دارا و متمدّن بودن زن دليلى بر عدم استحقاق زن نسبت به نَفقه نيست بلكه مسئوليت مرد را نيز سنگين تر مى كند.
محاسبه نفقه
ضابطه موجود در تعیین میزان نَفقه، بر مبنای شؤونات خانوادگی زن، عرف و عادت همشهری ها، نفقه امثال زوجه و وضع مالی مرد می باشد. و در صورت عدم توافق زوجین در میزان نفقه، نظر کارشناس اخذ می گردد.
حتی در صورتی که زن شخصاً درآمد مستقلی داشته باشد. این موضوع مرد را از پرداخت نَفقه معاف نمیکند.
کارشناسی که مسئول رسیدگی به پرونده نَفقه زن و تعیین آن است. معمولا مبلغ نَفقه را با توجه به وضعیت اجتماعی و نیازهای زن مشخص میکند.
اگر زنی در دوران نوجوانی خود از وضعیت مرفهی برخوردار باشد. یا در زمان طرح شکایت ساکن منطقهای گرانقیمت باشد، این مساله در تعیین نَفقه او موثر است.
حتی میزان نفقه زن از یک جامعه روستایی با یک شهر یا در نقاط مختلف شهر نیز متفاوت است.
در صورتی که ادامه حضور زن در خانه مشترک، متضمن بیم بدنی، مالی یا شرافتی باشد. زن میتواند از دادگاه درخواست کند. به او اجازه دهد در مکان امنی زندگی کند.در این صورت شوهر مکلف به پرداخت نَفقه خواهد بود.
در استحقاق نفقه وضعيت و احتياجات زن به طور متعارف ملاك عمل خواهد بود. نه وضعيتِ مرد . بنابراين اگر زن از خانواده متمكنى باشد.شوهر به ناچار بايد وسائل زندگى او را مطابق شأن و وضع اجتماعى و خانوادگى او فراهم نمايد. و دارا و متمدّن بودن زوجه دليلى بر عدم استحقاق زن نسبت به نفقه نيست بلكه مسئوليت زوج را نيز سنگين تر مى كند .
در تعیین میزان نفقه زوجه توسط کارشناس موارد ذیل نیز حائز اهمیت است.
۱- تمکن یا عدم تمکن زوج و زوجه.
۲- میزان حقوق و یا درآمد زوج.
۳- اشتغال زوجه.
۴- میزان در آمد زوجه.
۵- میزان تحصیلات زوجه.
۶- سطح زندگی و طبقه اجتماعی زوجه.
...
گروه وکلای دادشید
موسسه حقوقی ندای عدالت ساعی (گروه وکلای دادشید) با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در سرتاسر کشور می باشد جهت ارتباط با این مجموعه اینجا را کلیک کنید.
همیشه بخاطر داشته باشید؛ مسائل مشابه حقوقی الزاماََ راه حل مشابهی ندارند بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.