
شکایت اهانت به مقدسات
شکایت اهانت به مقدسات
جمهوری اسلامی ایران طبق قانون اساسی خود، یک دینسالاری اسلامی است. دین رسمی آن مکتب شیعه جعفری دوازدهامامی است. قوانین علیه توهین به مقدسات در ایران از احکام اسلامی برگرفته شدهاند. کسانی که به مقدسات توهین میکنند معمولاً تحت عنوان «مفسد فیالارض» جریمه میشوند که ممکن است این اتهام برای جرایم جنایی و سیاسی هم بهکار رود. قانون ضد توهین به مقدسات، شامل قوانینی ضد انتقاد از رژیم اسلامی، توهین به اسلام، و انتشار مطالبی که با استانداردهای اسلامی ناهمخوانی دارند میشود. حکومت اسلامی ایران، از این قوانین برای تعقیب و آزار فرقه بهاییت و اقلیتهای مذهبی مثل سنی، صوفی، مسیحی، و مخالفان دگراندیش و روزنامهنگاران استفاده کردهاست. بازداشتیهایی که تحت نظارت "پلیس مذهبی" قرار دارند، شاهد آزار و اذیت، بازداشت طولانیمدت، بدرفتاری، شکنجه و اعدام بودهاند. دادگاه، در موارد مختلف، قاتلانی که قربانی خود را به دلایل فعالیتهای غیراسلامی کشتهاند تبرئه کردهاست.(شکایت اهانت به مقدسات)
اهانت يک عنوان مجرمانه کلي است که در ماده 608 قانون مجازات اسلامني پيش بيني شده است ومصاديق فراواني دارد. اما برخي از مصاديق اهانت به دليل اهميتي که دارند به صورت جداگانه يا با عنوان مجرمانه خاصي درقانون پيش بيني شده است مانند جرم قذف که جزءجرايم حدي است ( ماده 139 قانون مجازات اسلامي ) اهانت به مقدسات اسلام يا انبياء عظام يا ائمه طاهرين يا حضرت صديقه طاهره ( ماده 513 قانون مجازات اسلامي )، اهانت به بنيان گذار جمهوري اسلامي ايران و مقام معظم رهبري ( ماده 514 قانون مجازات اسلامي )، اهانت به رئيس کشور خارجي يا نماينده سياسي آن ( ماده 517 قانون مجازات اسلامي )، اهانت به روساي سه قوه و کارمندان دولت ( ماده 609)؛ اهانت به اطلاق يا زنان در اماکن عمومي يا معابر( ماده 619 قانون مجازات اسلامي )؛ افتراء ( ماده 697 قانون مجازات اسلامي )؛ نشر اکاذيب ( ماده 698 قانون مجازات اسلامي )؛وهجو ( ماده 700 قانون مجازات اسلامي )؛ برقراري مقررات خاص براي اين اهانت ها، به جهت شخصيت مجني عليه يا موضوع اهانت يا الفاظ به کار گرفته شده مي باشد. بنابراين جز در موارد فوق، جرم اهانت به عنوان يک اهانت ساده تلقي شده که مجازات آن در ماده 608 قانون مجازات اسلامي پيش بيني شده است: (( توهين به افراد از قبيل فحاشي واستعمال الفاظ رکيک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه ويا پنجاه هزار تايک ميليون ريال جزاي نقدي خواهد بود)) البته استثناءشدن جرم قذف دراين ماده توجيه مناسبي ندارد زيرا تنها عنوان قذف نيست که از عموم اين ماده مستثني مي باشد بلکه همه عنوان ها يي که در بالا مورد اشاره قرارگرفت، جزء مستثنيات هستند واز شمول ماده 607 خارج مي باشند .(شکایت اهانت به مقدسات)
(شکایت اهانت به مقدسات)
نمونه شکوائیه اهانت به مقدسات
رياست محترم دادسراي عمومی وانقلاب شهرستان "شهرستان محل وقوع بزه يا محل اختفاء یااقامت متهم"
با سلام احتراماً به استحضار ميرساند:(شکایت اهانت به مقدسات)
در تاريخ آقاي/آقايان فرزند به نشاني با بكار بردن الفاظ و عبارات توهين آميز نسبت به ذكر موارد توهين به مقدسات اسلامي /انبياء عظام/ائمه طاهرين/حضرت زهرا (س) اهانت نمودهاند. با عنايت به ادلة اينجانب كه عبارت از استشهاديه و/ يا شهادت شهود ميباشد ،تعقيب و مجازات نامبرده به اتهام توهين به مقدسات مذهبي به استناد ماده 513 قانون مجازات اسلامي مورد استدعاست.(شکایت اهانت به مقدسات)
ضمناً نشاني اينجانب نيز عبارت از (نشاني محل اقامت شاكي) ميباشد.(شکایت اهانت به مقدسات)(شکایت اهانت به مقدسات)
با تشكر و سپاس فراوان
نام و نام خانوادگي شاكي
(شکایت اهانت به مقدسات)
...