
جرم استعمال مشروبات الکلی چیست ؟
جرم استعمال مشروبات الکلی چیست ؟
جرم استعمال مشروبات الکلی چیست به این معناست که هر فردی که مشروبات الکلی را بخورد یا به هر شکلی استفاده کند، مشمول حد شرعی و مجازات تعزیری میشود.
حد شرعی برای شرب خمر ۸۰ ضربه شلاق است و مجازات تعزیری بستگی به شرایط جرم دارد.
برای مثال، اگر فرد علنا در معابر و اماکن عمومی مشروبات الکلی استعمال کند، علاوه بر حد شرعی به حبس تعزیری از ۲ تا ۶ ماه محکوم میشود.
همچنین، ساخت، خرید، فروش، حمل و نگهداری مشروبات الکلی نیز جرم است و با حبس تعزیری از ۳ تا ۶ ماه و یا تا ۷۴ ضربه شلاق مجازات میشود.
جرم استعمال مشروبات الکلی با اقرار، شهادت و علم قاضی قابل اثبات است.
در اسلام، مصرف هر نوع الکل نجس و حرام است و باعث نئشگی و بهت و ناهوشیاری میشود.
چطور جرم کسی که حمل و نگهداری مشروبات الکلی میکند را ثابت کنم ؟
براساس قانون مجازات اسلامی، حمل و نگهداری و جرم استعمال مشروبات الکلی جرم کیفری است و به شش ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یادشده محکوم میشود.
اگر مشروبات الکلی خارجی باشد، قاچاق کالای ممنوع تلقی میشود و علاوه بر ضبط کالا، به حبس و جزای نقدی بسته به ارزش کالا محکوم میشود.
برای ثابت کردن جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی، لازم است شواهد و دلایل قانع کنندهای ارائه شود که نشان دهد فرد متهم به همراه داشتن یا جابجایی یا نگهداری این کالای ممنوع اقدام کرده است. شواهد ممکن است شامل گزارشهای پلیس، تصاویر و فیلمهای ثبت شده، شهادت شاهدان، تحقیقات بازپرس و قضات، تحلیلهای آزمایشگاهی و سایر اسناد قانونی باشد.
در صورت عدم اثبات جرم، فرد متهم باید تبرئه شود.
در صورت اثبات جرم، فرد متهم میتواند از راههای حقوقی خود استفاده کند تا بتواند تخفیف یا عفو یا تجدید نظر در مجازات خود بگیرد.
بعضی از راههای حقوقی عبارتند از: توبه قبل از اثبات جرم، استناد به عذر قانونی چون جبر یا خطأ یا دفاع قانونی، استفاده از حق عفو خصوصی در صورت وجود صلح با صاحب حق، استفاده از حق عفو عام در مناسبات خاص، استیناف یا تجدید نظر در صورت وجود خطأ یا نقص در رأی دادگاه.
چرا نوشیدن مشروبات الکلی جرم محسوب می شود ؟
نوشیدن مشروبات الکلی در ایران جرم محسوب می شود و مجازات های قانونی سختی برای آن در نظر گرفته شده است. برخی از دلایل این جرم عبارتند از: :
- نوشیدن مشروبات الکلی حرام است و در قرآن و روایات مذمت شده است.
- نوشیدن مشروبات الکلی باعث از دست رفتن کنترل خود و ایجاد ناامنی در جامعه می شود.
- نوشیدن مشروبات الکلی سلامت جسمی و روحی فرد را به خطر می اندازد.
برخی از مجازات های قانونی برای نوشیدن مشروبات الکلی عبارتند از:
- ۸۰ ضربه شلاق.
- ۶ ماه تا ۵ سال حبس.
- پرداخت جزای نقدی به میزان ۵ تا ۱۰ برابر ارزش عرفی کالای یاد شده.
- ضبط کالا و وسایل حمل آن.
- انفصال درجه ۶ از خدمات دولتی برای کارکنان دولت و نهادهای عمومی
در مشروبات الکلی چه به کار رفته که جرم محسوب می شود ؟
. مشروبات الکلی حاوی الکل اتیلیک هستند که در ایران مصرف، خرید، فروش، حمل و نگهداری آنها جرم محسوب می شود و مجازات های شدیدی را به دنبال دارد.
برخی از مجازات های قانونی برای جرم مشروبات الکلی عبارتند از:
- مصرف مشروبات الکلی: ۸۰ ضربه شلاق.
- خرید و فروش مشروبات الکلی: شش ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ۵ برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده .
- حمل و نگهداری مشروبات الکلی: شش ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ۵ برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده .
- وارد کردن مشروبات الکلی به کشور: قاچاق کالا و ارز و ۶ ماه تا ۵ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ۱۰ برابر ارزش عرفی تجاری کالای یاد شده .
- استعمال مشروبات الکلی در معابر و اماکن عمومی: دو تا شش ماه حبس تعزیری علاوه بر اجرای حد شلاق.
- اداره و راه اندازی مراکز استفاده از شرب خمر: سه ماه تا دو سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و یا از یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی یا هر دو آنها .
- فروش مشروبات الکلی توسط غیر مسلمان به مسلمانان: سه سال حبس.
چگونه می توان جرم مشروبات الکلی را اثبات کرد ؟
جرم مشروبات الکلی به معنای تولید، فروش، حمل یا مصرف نوشیدنی های الکلی است که در برخی کشورها یا مناطق قانوناً ممنوع است.
برای اثبات جرم مشروبات الکلی، باید شواهدی از وجود الکل در نوشیدنی یا خون فرد متهم وجود داشته باشد.
. برای این منظور، معمولاً از آزمایش های شیمیایی یا آزمایش های تنفسی استفاده می شود.
بسته به قوانین هر کشور یا منطقه، جرم مشروبات الکلی ممکن است با جرایم دیگر همراه باشد، مانند رانندگی در حالت مست، داشتن الکل توسط کودکان و نوجوانان، داشتن ظروف باز شده از الکل در عموم یا اخلال در نظم عمومی
در این صورت، علاوه بر شواهد جرم مشروبات الکلی، شواهد دیگری هم نیاز است، مانند تصاویر، گزارش های پلیس، شهادت شاهدان و غیره .
جرم مشروبات الکلی معمولاً با جرایم و پیامدهای منفی دیگر هم ارتباط دارد، مانند بروز بیماری ها و آسیب های جسمی و روحی، خشونت، تصادفات رانندگی و وابستگی به الکل.
بنابراین، پیشگیری و کنترل از مصرف الکل از اهداف اصلی سلامت عمومی و اجتماعی است.
در حال حاضر هیچ نظری داده نشده است