اصفهان خیابان نیکبخت روبروی دادگستری ساختمان ماکان 5 طبقه سوم واحد 37
تماس با ما 09332373448
ایمیل dadshid@gmail.com
ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه۸الی ۱۵
blog3
حکم عقد و معامله صوری چیست ؟
حکم عقد و معامله صوری چیست ؟

حکم عقد و معامله صوری چیست ؟

حکم عقد و معامله صوری چیست ؟حکم عقد و معامله صوری چیست ؟

حکم عقد و معامله صوری چیست ، معامله صوری معامله ای است که در آن قصد انشاء وجود ندارد و صرفا به صورت ظاهری و ساختگی، در قالب یکی از عقود معین یا نامعین، منعقد شده است.. این نوع معامله باطل و فاقد اثر حقوقی است و اگر به قصد فرار از دین یا ضرر زدن به دیگران باشد، ممکن است جرم و مجازات داشته باشد

اگر در دادگاه ثابت شود که معامله ای صوری بوده است، تمامی عین یا منافعی که موضوع معامله بوده است، بطور کلی مسترد می شود.

برای شناسایی معامله صوری، باید به شرایط عمومی و خصوصی صحت معاملات، نظیر قصد، رضا، اهلیت، معین بودن موضوع و مشروع بودن جهت توجه کرد.

 

چگونه می توانم از معامله صوری جلوگیری کنم ؟

معامله صوری یک معامله است که در ظاهر انجام شده اما در باطن ارکان صحت معامله رعایت نشده است. برای جلوگیری از معامله صوری باید از اعتبار طرف مقابل اطمینان حاصل کرد و مدارک مربوط به معامله را بررسی کرد.

همچنین باید وجه صورتحساب را به حساب بانکی صادر کننده واریز کرد و از واریز به حساب دیگران خودداری کرد.

. در صورتی که طرف مقابل معامله صوری انجام داده باشد، می توانید با مشاوره با یک وکیل، دادخواستی به دادگاه تقدیم کنید و آن معامله را غیر نافذ اعلام کنید.

 

چگونه می توانم ثمن معامله را بررسی کنم ؟

برای بررسی ثمن معامله باید به چند نکته توجه کنید :

  • ثمن معامله همان مبلغ پولی است که خریدار در ازای انتقال مالکیت مال به فروشنده پرداخت  می‌کند.
  • ثمن معامله باید در قرارداد بیع مکتوبی که بین خریدار و فروشنده منعقد شده است ثبت شود.

 

حکم معامله و عقد صوری چیست ؟

 

جرم معامله صوری چیست ؟

.  جرم معامله صوری به معنای معامله ای است که در آن قصد انشا و ایجاد معامله وجود ندارد و صرفا به صورت ظاهری و ساختگی در قالب یکی از عقود معین یا نامعین منعقد می شود.

این نوع معامله باطل است.

و در شرایطی که به قصد فرار از دین باشد، جرم محسوب می شود.

مجازات جرم معامله صوری به قصد فرار از دین حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکومٌ به یا هر دو مجازات است.

 

چه کسانی از جرم معامله صوری مستثنا هستند؟

به نظر می رسد که قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی مستثنیات خاصی برای جرم معامله صوری در نظر

نگرفته اند.

. اما برخی منابع حقوقی اشاره کرده اند که زمانی که معامله صوری به قصد فرار از دین باشد، جرم تلقی نمی شود مگر آنکه رای به محکومیت مدیون صادر شده باشد و شخص پس از این حکم صادره اقدام به معامله صوری نماید.

همچنین برخی دادگاه ها در رای های خود، در صورت وجود شبهات و دلائل قوی برای صوری بودن معامله، آن را باطل نموده اند.

 

چگونه می توانم یک معامله صوری را اثبات کنم ؟

اثبات معامله صوری مستلزم ارائه دلیل و مدرک قانع کننده است که نشان دهد طرفین معامله قصد انشا و ایجاد معامله را نداشته اند و صرفا به صورت ظاهری و ساختگی عقد را منعقد کرده اند.

برخی از روش های اثبات معامله صوری عبارتند از:

  • شهادت شهود: شاهدانی که حضور در معامله داشته اند یا از نحوه انجام آن آگاه هستند می توانند در دادگاه شهادت دهند که معامله صوری بوده است.
  • مستندات و مدارک: سندهایی که نشان دهند ثمن معامله رد و بدل نشده است یا مالکیت موضوع معامله در زمان مناقشه بین طرفین تغییر کرده است یا شخص معامله کننده به قصد فرار از دین وکالت بلاعزل به شخص دیگری داده است.
  • اوضاع و احوال حاکم بر قضیه: شرایط و عواملی که برای قضات قابل توجه باشند و به صورت قطعی یا احتمالی نشان دهند که معامله صوری بوده است.             برای مثال، رابطه نسبی یا خویشاوندی بین طرفین معامله، تاریخ انجام معامله نسبت به تاریخ طرح دعوای حقوقی، نوع و قیمت موضوع معامله، عمر و سلامت طرفین، سابقه قضایی یا تحصنات طرفین و غیره

 

چگونه می توانم یک شکایت حقوقی برای معامله صوری تنظیم کنم ؟

برای ثبت یک شکایت حقوقی در خصوص معامله صوری، باید یک دادخواست کتبی به دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده یا خواندگان تقدیم کنید.

در دادخواست خود باید مشخصات خود و خواندگان، نوع خواسته (ابطال معامله به جهت صوری بودن)، دلائل و شرح خواسته را بنویسید.

همچنین باید دلیل و مدرک قانع کننده ای را ارائه دهید که نشان دهد طرفین معامله قصد انشا و ایجاد معامله را نداشته اند و صرفا به صورت ظاهری و ساختگی عقد را منعقد کرده اند .

برخی از روش های اثبات معامله صوری عبارتند از :

  • شهادت شهود: شاهدانی که حضور در معامله داشته اند یا از نحوه انجام آن آگاه هستند می توانند در دادگاه شهادت دهند که معامله صوری بوده است.
  • مستندات و مدارک: سندهایی که نشان دهند ثمن معامله رد و بدل نشده است یا مالکیت موضوع معامله در زمان مناقشه بین طرفین تغییر کرده است یا شخص معامله کننده به قصد فرار از دین وکالت بلاعزل به شخص دیگری داده است.
  • اوضاع و احوال حاکم بر قضیه: شرایط و عواملی که برای قضات قابل توجه باشند و به صورت قطعی یا احتمالی نشان دهند که معامله صوری بوده است.
  • برای مثال، رابطه نسبی یا خویشاوندی بین طرفین معامله، تاریخ انجام معامله نسبت به  تاریخ طرح دعوای حقوقی، نوع و قیمت موضوع معامله، عمر و سلامت طرفین، سابقه قضایی یا تحصنات طرفین و غیره

 

 

0 نظر

در حال حاضر هیچ نظری داده نشده است

نظر بدهید

دسته بندی
دسته بندی مقالات 68
مقالات ما
۱۵ آذر

اجازه مالک

  اجازه مالک اجازه مالک یا اجازه در عقد فضولی به موافقت مالک یا ولی مالک در مورد تصرف فضولی یا معاملات فضولی توسط دیگران اشاره دارد. این مفهوم در...

بدون دیدگاه
ادامه مطلب
۱۲ آذر

ارزیابی حقوقی مالک

ارزیابی حقوقی مالک ارزیابی حقوقی مالک به معنای بررسی وضعیت حقوقی مالکیت یک ملک است. این ارزیابی شامل بررسی مستندات حقوقی مربوط به ملک، اطمینان از اینک...

بدون دیدگاه
ادامه مطلب
۱۰ آذر

املاک مجهول المالک کدامند ؟

  املاک مجهول المالک کدامند ؟ املاک مجهول المالک کدامند ؟ املاکی هستند که مالک آن‌ها مشخص نیست. این املاک ممکن است به دلیل عدم ثبت یا عدم تقاضای ...

بدون دیدگاه
ادامه مطلب