
رای عدم تعلق سرقفلی (وکیل،وکالت،مشاوره حقوقی)
رای عدم تعلق سرقفلی
(نمونه رای،اطلاعات دادرسی،سرقفلی،اموال غیر منقول،ماهیت سرقفلی،قانون موجر و مستأجر،اجاره اماکن تجاری،وکیل،وکالت،موسسه حقوقی،مشاور حقوقی،درخواست وکیل)
رای عدم تعلق سرقفلی
سرقفلی حقی است معنوی که تاجر برای تقدم در اجارهٔ محل و ادامهٔ تجارت درمحل کار خود دارد. وجزء اموال غیرمنقول تبعی است.( رای عدم تعلق سرقفلی)
سرقفلی دارایی نامشهودی که درنتیجه اکتساب یک شرکت توسط شرکت دیگر به قیمتی بیشتر از ارزش واقعی ایجادشده، سرقفلی گفته میشود. ارزش برند شرکت، مشتریان وفادار زیاد، روابط خوب با مشتریان، روابط خوب با کارکنان و هر نوع اختراع، حق کپیرایت یا تکنولوژی اختصاصی، نشاندهنده سرقفلی است. سرقفلی بهعنوان دارایی نامشهود در نظر گرفته میشود زیرا یک دارایی فیزیکی مثل ساختمان یا تجهیزات نیست. حساب سرقفلی در ترازنامه، در بخش داراییهای شرکت، منعکس میشود.( رای عدم تعلق سرقفلی)
مبنای این حق مالی بر این پایه استوار است که موسسات تجارتی بیشتر اوقات در ساختمانهایی ساخته میشوند که مالکیت آنها متعلق به دیگران است و این ارزش را باید سوای ارزش مادی آن ملک و متعلق به کسی دانست که آن را به وجود آوردهاست. از سوی دیگر ادامهٔ فعالیت تاجر که آن را میتوان به هر پیشه خدماتی یا حتی تولیدی نیز تسری داد تا حد زیادی مستلزم استقرار او در مکان اولیه است.( رای عدم تعلق سرقفلی)
این حق به صاحب آن اجازه میدهد ثمرهٔ فعالیت خود را از مالک یا کسی که پس از او قصد اجاره محل را دارد دریافت کند و همچنین اختیار تام مالک برای بیرون کردن مستأجر را از بین میبرد.( رای عدم تعلق سرقفلی)
سرقفلی دو معنای حقوقی متفاوت دارد. این عبارت میتواند به کالا یا اشتهار یک نام تجاری و شهرت عالی شرکتی اشاره داشته باشد که مزایای رقابتی مهمی را فراهم میکند. در این حالت یعنی مؤسسه داراییهای مهم ولی نامشهودی دارد که در ترازنامه گزارش داده نشده است. در معنای دوم، مؤسسه ممکن است برای خرید سرقفلیای که در طول سالها به وسیلهٔ سازمان دیگری ایجاد شده است، مبلغی نقد بپردازد. تنها سرقفلی خریداری شده در بخش دارایی در ترازنامه گزارش میشود.( رای عدم تعلق سرقفلی)
ماهیت حقوقی سرقفلی
حق سرقفلی در قوانین سال ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ ایران ماهیتی متمایز یافته است. بر مبنای قانون موجر و مستأجر سال ۵۶ عقد اجاره اماکن تجاری، به انقضای مدت خاتمه نیافته و موجر تنها در برخی موارد حق تخلیه را داراست. سرقفلی در این قانون با هیچیک از قواعد حقوق قابل توجیه نمیباشد. اما در قانون سال ۱۳۷۶ وضع متفاوت است. در قانون اخیر، سرقفلی با پرداخت مبلغی جهت تمدید متمادی قرارداد اجاره بر طبق شرایط گذشته است. همچنین در این قانون مستأجر میتواند جهت اسقاط حقوق خود و تخلیه پیش از انقضای قرارداد، مبلغی تحت عنوان سرقفلی از موجر اخذ کند.( رای عدم تعلق سرقفلی)
- متن قانون موجر و مستأجر سال ۱۳۷۶ دقیقاً از کتاب تحریرالوسیله سید روحالله خمینی اخذ شده است.
- تعریف ارائه شده در قسمت نخست، اشاره به حق کسب وپیشه و تجارت دارد که در شرع اسلام حرام است و دادگاههای ایران چنین حقی را به رسمیت نمیشناسند.
- قراردادهای اجاره که قبل از سال ۱۳۷۶ تنظیم شدهاند، مشمول قانون موجر و مستأجر ۱۳۵۶ میباشند.( رای عدم تعلق سرقفلی)
نمونه راي مبني بر عدم تعلق سر قفلي به خواهان
راي دادگاه
در خصوص دادخواست خواهان آقاي .......... به طرفيت خوانده آقاي ...... به خواسته دريافت حق كسب و پيشه (سر قفلي ) به اين شرح كه در تاريخ ......... مبادرت به تنظيم قرارداد اجاره به خوانده فوق نموده و يك باب مغازه را از وي اجاره نمودم ، حل پس از انقضاي مدت اجاره وي از پرداخت سر قفلي به اينجانب خودداري مي نمايد من بيست سال در اين مكان به شغل .... مشغول بوده ام و سر فقلي از ابتداي مدت اجاره و تنظيم اجاره نامه به خوانده نداده ام . دادگاه با توجه به دادخواست خواهان و اظهارات خوانده و اجاره نامه تنظيمي في مابين كه به شماره ... در دفتر خانه اسناد رسمي شماره .........شهرستان ........... منعقد گرديده است . مستنداً به تبصره 1 ماده 6 قانون روابط موج و مستاجر مصوب سال 1376 كه مقرر مي دارد چنانچه مالك سر قفلي نگرفته باشد مستاجر در پايان مدت حق دريافت سر قفلي ندارد ، دعوي خواهان را محمول بر صحت تشخيص نداده اند و ضمن رد آن اعلام مي دارد ، راي صادره حضوري و طبق مقررات قابل تجديد نظر است .( رای عدم تعلق سرقفلی)
رئيس / دادرس شعبه ........... دادگاه عمومي ..........
...
گروه وکلای دادشید
موسسه حقوقی ندای عدالت ساعی (گروه وکلای دادشید) با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در سرتاسر کشور می باشد جهت ارتباط با این مجموعه اینجا را کلیک کنید.
همیشه بخاطر داشته باشید؛ مسائل مشابه حقوقی الزاماََ راه حل مشابهی ندارند بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.