
عقود جایز به چه معناست ؟
عقود جایز به چه معناست ؟
عقود جایز به چه معناست عقد جایز به معنای عقدی است که مطابق قانون اصولاً قابل فسخ باشد.
در واقع، هر یک از طرفین در هر زمانی که بخواهند، می توانند آن را فسخ کنند.
در حقوق ایران، عقود به عقد لازم و جایز تقسیم میشوند.
عقد لازم، قراردادی است که طرفین معامله حق فسخ آن را ندارند مگر در موارد مشخصی که به آنها اجازه داده شده است.
به عنوان مثال، در عقد رهن، یک طرف عقد لازم است و یک طرف جایز
عقد وکالت
عقد وکالت یکی از انواع عقود جایز است که به موجب آن یکی از طرفین (موکل) شخص دیگری را برای انجام امری نایب خود مینماید و طرف دیگر (وکیل) نماینده موکل به حساب میآید.
در این رابطه، وکالت میتواند برای انجام هر کاری باشد، از جمله امور حقوقی، مالی، اداری و غیره
در عقد وکالت، شرایط و محدودیتهایی نیز وجود دارد که باید رعایت شود، مانند محدودیتهای مربوط به موضوع وکالت، محدودیتهای مربوط به زمان و محل انجام وکالت، و محدودیتهای مربوط به پاداش وکیل.
چه شرایطی باید برای انجام عقد وکالت صورت گیرد ؟
برای انجام عقد وکالت، برخی از شرایط و مواردی وجود دارد که باید رعایت شود. این شرایط عبارتند از:
اهلیت قانونی موکل و وکیل: موکل و وکیل باید اهلیت قانونی داشته باشند.
موضوع وکالت: موضوع وکالت باید مشخص و معین باشد.
تعیین اختیارات و وظایف وکیل: اختیارات و وظایف وکیل باید در وکالت نامه یا قرارداد مشخص شود.
پایان وقت وکالت: مدت زمان اعتبار وکالت باید مشخص شود.
تعهدات موکل: موکل باید تمام تعهداتی که وکیل در حدود وکالت خود کرده است، رعایت کند.
این شرایط و موارد میتوانند بر اساس قانون مدنی و توافقات میان طرفین تعیین شود و باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند تا از اعتبار و اثربخشی عقد وکالت اطمینان حاصل شود.
عقد وکالت را چگونه انصاف کرد ؟
برای انصاف کردن عقد وکالت، باید شرایط و مواردی که در قرارداد وکالت تعیین شده است رعایت شود. به عنوان مثال، موکل باید تمام تعهداتی را که وکیل در حدود وکالت خود کرده است، رعایت کند.
همچنین، وکیل باید در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موکل را مراعات کند و از آنچه که موکل بالصراحه به او اختیار داده یا بر حسب قرائن و عرف و عادت داخل اختیار اوست تجاوز نکند.
در صورتی که از تقصیر وکیل خسارتی به موکل متوجه شود که عرفا" وکیل مسبب آن محسوب میگردد، وکیل مسئول خواهد بود.
همچنین، موکل میتواند هر زمانی که بخواهد وکیل را عزل کند مگر اینکه وکالت وکیل با عدم عزل در ضمن عقد لازمی باشد.
در کل، برای انصاف کردن عقد وکالت، باید شرایط و موارد تعیین شده در قرارداد رعایت شود و در صورتی که هر یک از طرفین از تعهدات خود عقب نماند، میتواند موجب خسارت و تضرر برای طرف دیگر شود.
کلاهبرداری از وکالت بلا عزل
کلاهبرداری در وکالت بلاعزل یک مسئله حقوقی جدی است که ممکن است به خسارت وارد کند. وکالت بلاعزل یک نوع وکالت است که در آن فرد اختیاراتی را به وکیل واگذار میکند اما حق برکناری وکیل را نیز از خود میگیرد.
اگر این نوع وکالت با رعایت نکات حقوقی صورت نگیرد، ممکن است موجب کلاهبرداری و از دست رفتن مال شود.
برای جلوگیری از کلاهبرداری در وکالت بلاعزل، افراد باید از وکلای معتبر و مورد اعتماد استفاده کنند و قبل از امضای هر گونه قرارداد وکالت، شرایط و موارد آن را به دقت بررسی کنند. همچنین، در صورت بروز ابهامات یا مشکلات در طول انجام وکالت، بهتر است به یک مشاور حقوقی متخصص مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهید تا از وقوع کلاهبرداری جلوگیری شود.
چه اعتباری در وکالت بلا عزل وجود دارد ؟
وکالت بلاعزل یک نوع وکالت است که در آن موکل به تنهایی نمیتواند وکیل را عزل کند. این نوع وکالت، سندی محضری و رسمی است که از طریق دفترخانه اسناد رسمی توسط موکل به وکیل داده میشود. طبق ماده ۶۷۹ قانون مدنی، موکل میتواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند. مگر اینکه وکالت وکیل و یا عدم عزل ضمن عقد لازمی شرط شده باشد.
وکالت بلاعزل از وکالت ساده متفاوت است، زیرا در وکالت بلاعزل، موکل حق عزل وکیل را ندارد مگر اینکه در وکالتنامه شرط عدم عزل وکیل یا شرط عدم انجام مورد وکالت توسط موکل تعیین شده باشد. این نوع وکالت میتواند تأثیرات حقوقی مختلفی داشته باشد، از جمله انفصال وکیل یا موکل، استعفای وکیل، و اقاله عقد وکالت بلاعزل
حق عزل وکیل دارد یعنی چه ؟
حق عزل وکیل به موکل این امکان را میدهد که در صورت نیاز، وکیل خود را عزل کند. این حق به موکل اجازه میدهد تا وکیل خود را تعویض کند یا از خدمات وکیل فعلی خود صرف نظر کند. این حق در قرارداد وکالت در دو صورت عزل وکیل توسط موکل و استعفاء وکیل قابل فسخ است.
طبق ماده 679 قانون مدنی، موکل میتواند هر زمانی وکیل خود را عزل کند مگر اینکه در وکالتنامه شرط عدم عزل وکیل یا شرط عدم انجام مورد وکالت توسط موکل تعیین شده باشد.
وکالت بلاعزل سندی محضری و رسمی است که از طریق دفترخانه اسناد رسمی توسط موکل به وکیل داده میشود و در این نوع وکالت، موکل حق عزل وکیل را ندارد مگر اینکه در وکالتنامه شرط عدم عزل وکیل یا شرط عدم انجام مورد وکالت توسط موکل تعیین شده باشد.
چگونه می توان وکالت را باطل کرد ؟
برای باطل کردن وکالت، موکل میتواند وکیل خود را عزل کند یا از خدمات وکیل فعلی خود صرف نظر کند. برای عزل وکیل، موکل باید اظهارنامه عزل را به دادگاه و وکیل خود ارسال کند. در صورتی که وکالت بلاعزل باشد، موکل حق عزل وکیل را ندارد مگر اینکه در وکالتنامه شرط عدم عزل وکیل یا شرط عدم انجام مورد وکالت توسط موکل تعیین شده باشد.
در صورتی که وکیل اقداماتی خارج از قرارداد منعقد شده انجام دهد، موکل میتواند به صورت قانونی اقدامات وکیل را پیگیری کند. همچنین، در صورتی که وکیل به نحوی عمل نکرده باشد، موکل میتواند به دادگاه شکایت کند و درخواست باطل کردن وکالت را داشته باشد.
همیشه بخاطر داشته باشید؛ مسائل مشابه حقوقی الزاماََ راه حل مشابهی ندارند بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.
448 73 23 0933
در حال حاضر هیچ نظری داده نشده است