وصیت به دو نوع عهدی و تملیکی تقسیم میشود:(تنفیذ وصیت نامه)
الف) وصیت تملیکی: ماده ۸۲۶ قانون مدنی در تعریف وصیت تملیکی میگوید “وصیت تملیکی عبارت است از اینکه کسی عین یا منفعتی را از مال خود برای زمان بعد از فوتش به دیگری مجانا تملیک کند. با این نوع وصیت، شخص میتواند تا حدودی تکلیف اموال خود را معین کند مانند صرف آن در امور خیریه. در وصیت تملیکی، شخصی که وصیت میکند موصی و کسی که به نفع او وصیت تملیکی شده موصیله و مورد وصیت را موصیبه میگویند. در وصیت تملیکی، تملیک با قبول موصیله پس از فوت موصی محقق میشود؛ بنابرابن قبول آن قبل از فوت موصی موثر نیست. موصی میتواند از وصیت خود رجوع کند حتی اگر موصیله، موصی به را قبض کرده باشد.(تنفیذ وصیت نامه)
ب) وصیت عهدی: در ماده یادشده همچنین در تعریف وصیت عهدی آمده است که وصیت عهدی عبارت است از اینکه شخصی یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگری مأمور کند. مثل اینکه شخصی را وصی نماید تا بعد از مرگش، بدهیهای او را پرداخت کند. در وصیت عهدی شخصی را که به موجب وصیت، به عنوان ولی بر صغیر یا بر کارهای دیگر انتخاب شده را وصی میگویند. در وصیت عهدی، وصیتکننده فرد یا افرادی را برای اداره بخشی از اموال خود و نیز سرپرستی فرزندانش پس از مرگ تعیین میکند و مسئولیت را به آنها میسپارد. این در حالی است که در وصیت تملیکی، شخص بخشی از اموال خود را پس از مرگ به فرد یا افرادی تملیک میکند که این فرد یا افراد میتوانند فردی از خانواده یا هر فرد دیگری باشد.(تنفیذ وصیت نامه)
شرایط وصیتنامه(تنفیذ وصیت نامه)
وصیتکننده باید هنگام تنظیم وصیت به نکات زیر توجه کند که آنچه وصیت میشود ارزش مالی و منفعت عقلایی داشته باشد و غیرمشروع نباشد؛ بنابراین وصیت در موضوعاتی مانند مواد مخدر و مشروبات الکلی باطل است. مال مورد وصیت، قابلیت معامله و نقل و انتقال داشته باشد، براین اساس اموال عمومی و موقوفه نمیتوانند مورد وصیت قرار گیرند. آنچه وصیت میشود در مالکیت وصیتکننده باشد؛ بنابراین وصیت بر مال غیر، باطل است.(تنفیذ وصیت نامه)
نمونه دادخواست تنفیذ وصیت نامه مورخ (تنفیذ وصیت نامه)
خواهان : مشخصات موصی له ( کسی که وصیت به نفع او شده است)
خوانده : مشخصات موصی علیه (ورثه متوفی)
وکیل : در صورت انتخاب وکیل مشخصات وکیل انتخابی یا وکیل معاضدتی
خواسته : صدور حکم به تنفیذ وصیت نامه عادی مورخ….. با احتساب کلیه خسارات قانونی
دلایل و منضمات : ۱- فتوکپی مصدق وصیت نامه مورخ … ۲- فتوکپی مصدق اظهارنامه شماره….. ۳. استشهادیه ۴. عند الزوم شهادت شهود ۵. وکالتنامه وکیل(تنفیذ وصیت نامه)
ریاست محترم مجتمع قضایی/دادگستری ……(تنفیذ وصیت نامه)
با سلام ودعای خیر– احتراماً به استحضار عالی می رساند مورث خواندگان به موجب وصیت نامه عادی مورخه …. یک قطعه زمین ۲۰۰ متری دارای پلاک ثبتی …. واقع در بخش….. شهرستان….. را در حضور چند نفر شاهد به اینجانب تملیک نموده است که خواندگان از پذیرش وصیت نامه ی مزبور و اجرای مفاد آن استنکاف می ورزند. لذا با تقدیم این دادخواست مستنداً به مواد ۸۲۶،۸۲۵،۲۱۹،۱۰،۸۲۷ و ۱۳۰۱ قانون مدنی و مواد ۱۹۸ و ۵۱۹ قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی صدور حکم بر تنفیذ وصیت نامه عادی مورخ…. با احتساب کلیه خسارات قانونی مورد تقاضاست.(تنفیذ وصیت نامه)
…
,تنفیذ وصیت نامه,دادشید,درخواست وکیل,دیوان عدالت,مشاور حقوقی,موسسه حقوقی,وکالت,وکیل,گروه وکلا,مشاوره با وکیل پایه یک, گروه وکلا,دادگستری,مشاوره حقوقی,
موسسه حقوقی ندای عدالت ساعی (گروه وکلای دادشید) با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در سرتاسر کشور می باشد جهت ارتباط با این مجموعه اینجا را کلیک کنید.
همیشه بخاطر داشته باشید؛ مسائل مشابه حقوقی الزاماََ راه حل مشابهی ندارند بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.