
اخاذی – گروه وکلای دادشید
اخاذی
(زورگیری - باج گیری -تهدید - وکیل - مشاور- مشاوره حقوقی - موسسه حقوقی - مشاوره خانواده -مشاوره تلفنی - وکیل در اصفهان)
اخاذی چیست ؟
اخاذی در لغت به معنی زورگیری و باج گیری و گرفتن هر چیزی به زور و با تهدید از دیگران آمده است.(اخاذی)
برای تحقق این جرم و به کیفر رسانیدن مرتکب نیز مانند تمام جرایم دیگر می بایست عناصر 3 گانه تحقق جرم شامل ؛
الف )عنصر مادی
ب ) عنصر معنوی
ج ) عنصر قانونی
به طور همزمان و توامان جمع آیند.(اخاذی)(اخاذی)(اخاذی)(اخاذی)(اخاذی)(اخاذی)(اخاذی)(اخاذی
مقنن برای حفظ نظم عمومی و رعایت مصلحت جامعه برای این عنوان نیز به سان تمام عناوین مجرمانه مجازات مقرر نموده است تا مرتکبین آن را به سزای عمل خود رسانیده و ضمنا آثار پیشگیرانه نیز برای سایر افراد داشته با شد.(اخاذی)(اخاذی)(اخاذی)(اخاذی)
در ماده 669 از قانون مجازات اسلامی موضوع فصل بیست و دوم از قانون مذکور آورده است: (هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد(
رکن اصلی جرم اخاذی ایجاد الزام و اکراه در مخاطب خاص؛ به تسلیم مال است. آنچه مهم است آن است که تسلیم مال میبایست بدون رضایت صورت گیرد. البته نباید تصور کرد که هرگونه تسلیم مال بدون رضایت مشمول و حمل بر بزه اخاذی است. بلکه منظور آن است که در این نوع جرم مخاطب از ترس اعمال تهدید توسط تهدیدکننده مال خود را تحویل میدهد. در سرقت هم ممکن است آزار وجود داشته باشد ولی نوعا آزار زمانی اعمال میشود که مخاطب در مقابل بردن مال مقاومت کند.
...
گروه وکلای دادشید
موسسه حقوقی ندای عدالت ساعی (گروه وکلای دادشید) با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در سرتاسر کشور می باشد جهت ارتباط با این مجموعه اینجا را کلیک کنید.
همیشه بخاطر داشته باشید؛ مسائل مشابه حقوقی الزاماََ راه حل مشابهی ندارند بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.
در حال حاضر هیچ نظری داده نشده است