اصفهان خیابان نیکبخت روبروی دادگستری ساختمان ماکان 5 طبقه سوم واحد 37
تماس با ما 09332373448
ایمیل dadshid@gmail.com
ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه۸الی ۱۵
blog3
چک گم کردن دسته چک – اگر دسته چکمان گم شد چکار کنیم + فیلم
چک گم کردن دسته چک – اگر دسته چکمان گم شد چکار کنیم + فیلم

چک گم کردن دسته چک – اگر دسته چکمان گم شد چکار کنیم + فیلم

گم کردن دسته چک - اگر دسته چکمان گم شد چکار کنیم؟گم شدن دسته چک1

اگر دست چکمان را گم کردیم چه کنیم؟

گم کردن دسته چک اگر دسته چکمان گم شد چه کار باید بکنیم که ممکن است این اتفاق برای هر کس پیش بیاید که به عنوان مثال دسته چک یا یک برگه چِک خود را گم کند یا به هر طریقی اعم از سرقت یا کلاهبرداری برگه چک را از او بگیرند، در این مواقع ماده ۱۴ قانون صدور چک راه‌حل قانونی را بیان کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی قضایی خبرگزاری میزان؛ شاید اولین سوالی که برای ما پیش بیاید این باشد که مگر یک برگه چک دارای ارزش مالی است که قابل سرقت کردن باشد؟ در جواب باید گفت که چِک ربوده شده اگر نوشته و امضا شده باشد در حکم اسکناس است و به میزان مبلغی که در آن نوشته شده دارای ارزش مالی است و در صورتی که آن چک نوشته نشده باشد، علاوه بر قیمت برگه چک، چون با نوشتن و تکمیل کردن آن می‌تواند ارزش مالی پیدا کند، دارای ارزش مالی است.وکیل 


[aparat id="MQ84B"]


اما ممکن است این اتفاق برای هر کس پیش بیاید که به عنوان مثال دسته چِک یا یک برگه چِک خود را گم کند یا به هر طریقی اعم از سرقت یا کلاهبرداری برگه چک را از او بگیرند، در این مواقع ماده ۱۴ قانون صدور چک راه‌حل قانونی را بیان کرده است.

در ذیل این ماده آمده است که صادر کننده چک یا ذی‌نفع یا قائم‌مقام قانونی آنها با تصریح به این‌که چک مفقود یا سرقت یا جعل شده و یا از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا جرایم دیگری تحصیل گردیده، می‌تواند کتبا دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد.

دستور عدم پرداخت وجه چک به بانک

مرحله اول اعلام مفقود شدن چک به بانک مربوطه ( بانک صادر کننده چک مفقود شده ) می باشد. مطابق با ماده ۱۴  قانون صدور چک صادر کننده چک یا ذینفع یا قائم مقام قانونی آن‌ها با تصریح به اینکه چِک مفقود یا سرقت یا جعل شده و یا از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا جرائم دیگری تحصیل گردیده می‌تواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چِک را به بانک بدهد بانک پس از احراز هویت دستور دهنده از پرداخت وجه آن خودداری خواهد کرد و در صورت ارائه چِک بانک گواهی عدم پرداخت را با ذکر علت اعلام شده صادر و تسلیم می‌نماید.

 

 

بنابراین شخص صادرکننده یا ذینفع به بانک مراجعه و دستور کتبی خود را در فرم های مخصوص که از خود بانک اخذ می گردد مکتوب نموده و به بانک تحویل می دهد. بانک پس از احراز هویت، از پرداخت وجه چِک خودداری و چِک را به مدت یک هفته مسدود می نماید و در صورت ارائه چِک به بانک، گواهی عدم پرداخت را با ذکر علت که اعلام مفقودی چِک می باشد صادر می گردد.

خوب همان طور که مشخص است تمام کسانی که به نوعی نسبت به این چک حقی دارند مثل صادرکننده چک یا کسی که چِک در وجه او نوشته شده است یا کسانی که به نوعی چک را ظهرنویسی کرده‌اند (یعنی پشت چک را امضا کرده‌اند) می‌توانند تقاضای دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهند. در این خصوص شخصی که تقاضای دستور عدم پرداخت را دارد باید مشخصات چک مثل شماره چک، تاریخ و مبلغ آن را به بانک اعلام کند و در ذیل تقاضای خود بنویسد.

بانک چه اقدامی انجام می دهد؟

در این مواقع بانک پس از احراز هویت دستور دهنده، از پرداخت وجه چِک به دارنده آن که ممکن است. در آینده به بانک بیاید خودداری می‌کند. اما در واقع باید گفت که نمی‌شود فقط به این امر اکتفا کرد بلکه شخصی که دستور عدم پرداخت به بانک می‌دهد باید بعد از اعلام به بانک، شکایت خود را به مراجع قضایی تسلیم کند. و حداکثر ظرف مدت یک هفته گواهی تقدیم شکایت را به بانک بیاورد. در غیر این صورت پس از پایان یک هفته بانک از محل موجودی حساب به تقاضای هر کس که چِک را ارائه دهد وجه آن را پرداخت می‌کند.

در خصوص تقدیم گواهی تسلیم شکایت به بانک باید گفت. که در این مواقع معمولا مراجع قضایی ضمن صدور دستور در ذیل شکایت‌نامه آن را مهر و امضا می‌کنند. و به مراجع انتظامی می‌فرستند و اکثر اشخاص گمان می‌کنند. که اگر همین برگه را به بانک ارائه دهند کافی است ولی باید گفت که شاکی نمی‌تواند. آن را به عنوان گواهی تقدیم شکایت به بانک ارائه دهد بلکه شاکی باید یک گواهی مستقلی در خصوص مورد از مرجع قضایی که دارای مهر و امضا و تاریخ باشد، دریافت کند و به بانک ارائه دهد. این کار به این دلیل است که بانک تا تعیین تکلیف نهایی وجه چِک را به کسی پرداخت نکند.(وکیل اصفهان)

..


چک


همیشه به خاطر داشته باشید مسائل و موضوعات حقوقی الزاما راه حل مشابهی ندارند، بدون مشورت با وکیل و مشاور حقوقی اقدامی انجام ندهید

0 نظر

در حال حاضر هیچ نظری داده نشده است

نظر بدهید

دسته بندی
دسته بندی مقالات 68
مقالات ما
۱۴ خرداد

وکیل خانواده – زن در چه مواردی حق طلاق دارد؟ + کلیپ

حق طلاق – زن در چه مواردی حق طلاق دارد؟  ...

بدون دیدگاه
ادامه مطلب
۱۳ خرداد

وکیل کیفری چه وکیلی است؟

  [vc_row][vc_column][vc_column_text]یک وکیل متخصص در بحث دعاوی کیفری از دانش و مهارت لازم جهت طرح و پیش بردن دعاوی کیفری و همینطور دفاع در مقابل...

بدون دیدگاه
ادامه مطلب
۱۳ خرداد

تنظیم قرارداد

  وکیل متخصص قرارداد در دنیای کنونی، روابط اجتماعی هر روز پیچیده و پیچیده تر می شود . هر روز نیازهای تازه ای در روابط حقوقی اشخاص و شرکتها ایجاد ...

بدون دیدگاه
ادامه مطلب